Verzending

stockholm-18

Hoe verzenden wij?

Bij Vos Vleeswaren B.V. is het eenvoudig om uw bestelling online te plaatsen en te laten versturen. Na ontvangst van uw bestelling worden uw producten koel verpakt in een koelverpakking en krijgt u deze met herbruikbare koelelementen toegestuurd.

Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dan ontvangt de bestelling binnen twee werkdagen.

 

Track en Trace

U ontvangt een track en trace code wanneer het pakketje verstuurd is. Hiermee kunt u het pakketje volgen.

Ontvangst van uw vleeswaren

 

  1. In de koelkast. De vleesproducten ontdooien langzaam in de koelkast. U kunt op de verpakking zien hoe lang het product houdbaar is in de vriezer of koelkast.
  2. In de vriezer. De vleesproducten die u ontvangt zijn bevroren. U kunt deze weer in de vriezer bewaren totdat u het gaat consumeren.
koelelement-400-gram
Kipgehaktbal Gepaneerd

Houdbaarheid / Kwaliteit

  • Na productie worden de sommige producten meteen ingevroren om de smaak en de kwaliteit te behouden. Als u de producten ontvangt zullen deze nog bevroren zijn. U kunt ervoor kiezen om deze in de koelkast te bewaren voor consumptie. Andere producten worden vacuüm verpakt en in de koeling bewaard. De houdbaarheid staat altijd aangegeven op de verpakking.

 

  • U kunt na ontvangst er ook voor kiezen om de vleesproducten in de vriezer te bewaren. Als u de vleesproducten wilt gaan gebruiken voor consumptie kunt u ongeveer 24 uur van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast leggen zodat het vlees rustig kan ontdooien. Als u het snel wilt ontdooien raden wij aan om dit een afgesloten plastic zak of in een vacuümzak in koud water te ontdooien.

Milieu

Wij gebruiken EPS boxen voor verzending ook wel piepschuim genoemd. Deze boxen hebben een hoge isolatiewaarde. Het voordeel is dat de vleesproducten een juiste temperatuur behouden tijdens de verzending.

De CO2 footprint van de EPS boxen ligt veel lager dan die van kartonnen verpakkingen. Als je alle facetten van de EPS boxen neemt ten opzichte van kartonnen dozen zijn voor de EPS boxen veel minder energie en water nodig om deze te produceren. PriceWaterhouseCooper heeft een Life Cycle Analysis uitgevoerd tussen het materiaal EPS en karton. Hier hebben ze gemeten vanaf de productie tot het einde van de levenscyclus. Het broeikasgas CO2 laat zien dat de productie van karton meer uitstoot geeft dan van EPS. Hier is niet eens de isolatiewaarde van EPS in meegenomen.

Het EPS bestaat uit 98% uit lucht en is 100% recyclebaar. De EPS boxen kunnen bij nagenoeg alle afvalverzamelpunten worden ingeleverd en gesorteerd voor recycling. U kunt de box natuurlijk ook nog zelf gebruiken als koelbox.

email-header

Retouren

Producten met een beperkte houdbaarheid zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Wij kunnen uw bestelde producten helaas niet retour nemen.

Mocht u toch een vraag of een klacht hebben, neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Artikel 230P f.  2° De levering van zaken die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben